Payson om mobila betalningar och framtiden

Då var det dags för nästa huvudsponsor att berätta lite om varför de är med på Emeet och vad de tänkt diskutera under detta magnifika evenemang.

En betalleverantör som fastnade i det kollektiva medvetandet i somras var Payson när de blev uppköpta av Svea Ekonomi. En intressant konstellation som förmodligen kan göra en hel del bra för e-handeln.

Vi har snackat med Oskar Bjursten, som är VD på Payson, och han hintar lite om vilka synergieffekter vi kan se efter Svea Ekonomi trätt in på scenen.

Varför är ni med på detta års Emeet som sponsor och deltagande företag?

Oskar Bjursten, VD på Payson

Vi var med redan förra året och slogs av hur kul det var att diskutera e-handel i ett sådant forum. Vi lärde oss själva väldigt mycket och det vill vi förstås göra i år igen.

Vad gör ni som företag för att driva e-handeln framåt mer än att stötta Emeet?

Vi är med och driver flera events där personer som vill starta e-handel deltar och informerar om vad som är bra att tänka på, så där är vi i högsta grad aktiva. Vidare så försöker vi ju underlätta för konsumenter som är oroliga att exempelvis lämna ut kortuppgifter, och där hjälper det till att Payson är ett välkänt varumärke som många känner sig trygga med.

Vilka diskussionsämnen hos e-handlarna ligger er närmast om hjärtat och kommer ni ta upp något specifikt på Emeet?

Just nu tittar vi mycket på mobila betalningar och hur det går ihop med webben. Det är något som i högsta grad intresserar oss, för även om webben växer mycket och snabbt så kommer tillväxten på mobila sidan att vara ännu större och ännu snabbare inom en inte alltför lång framtid.

Vad är nästa tjänst eller funktion som ni kommer erbjuda e-handlarna och som ni hoppas kunna ta oss alla in i framtiden?

I och med att vi nu är en del av Svea Ekonomi som har fakturatjänster så är det väl ingen högoddsare att gissa att vi sitter och tittar på nya integrerade produkter och hur vi kan dra nytta av varandra framåt.

Som sponsor har ni fått en massa värdefulla biljetter till Emeet. Vilka kommer få dessa biljetter och är det någon vi ska hålla utkik efter?

Det är vi på Payson som kommer att gå i första hand eftersom vi vill lära oss så mycket som möjligt. Därför är det också ett nytt gäng som kommer i år så vi roterar helt enkelt så att så många som möjligt får gå på Emeet.

Vi tackar Oskar för svaren och deras support av Emeet. Det ska bli spännande att se vad de har för intressanta produkter kokandes i de hemliga betalningslaboratorierna. Vill ni snacka mobila betalningar verkar det även vara en bra idé att leta upp någon ifrån Payson på Emeet. Vi ses där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *