Historien om emeet

Wilma, Rikard, Peter och Magnus på #ssmx 2011

Den 19 februari 2011 träffades ett stort antal människor som är intresserade av kommunikation och sociala medier på en konferens i Stockholm,  Vinterminglet (#ssmx).

Under konferensen skickade en ehandlare ut en tweet till ehandlarna på konferensen om att träffas. Snabbt fångades den upp av intresserade ehandlare och på lunchen träffades då bla Rikard, @tonerkungen som säljer toner, Magnus, @gamsun som säljer lampor, Wilma, @wilmafriends som säljer inredning och jag Peter, @nolingo som säljer arbetskläder på nätet för att prata ehandel.

Ingen av oss kände egentligen varandra mer än från kontakterna på twitter men vi hade massor att prata om och mycket erfarenheter att dela med varandra. Många intressanta frågor om ehandel avhandlades under luchen och under resten av dagen. Mot slutet av dagen börja vi spinna en idé om att träffas igen och prata ehandel, ”ja alla som vill prata ehandel och dela med sig av sina kunskaper borde träffas. Tillsammans kan vi bli bättre”. Tanken om ett möte föddes och Magnus tecknade ned ordet #emeet på en servett innan våra vägar skildes.

Väl hemma kunde vi inte släppa tanken på att gå från ord till handling. Det vore fantastiskt att göra det, att ses på riktigt och bara prata ehandel en hel dag. Bara en massa ehandlare som delade kunskaper och erfarenheter om ehandel med varandra lät ju bra men fanns det fler än vi fyra som var intresserade? Peter skrev en bloggpost och ställde frågan. Svaret var överväldigande, många ville vara med. Det var dax att gå från ord till handling!

Det första emeet:et genomfördes i Stockholm den 29 mars 2011. Mötet blev en succé med ett 70-tal deltagare från ehandelssverige. Resten är som man brukar säga historia :)

Läs vad några deltagarna tyckte om det första emeet:et här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>